Breaking news

De kogel is door de kerk: Schuurs verlaat Ajax en trekt naar de Serie A

De kogel is door de kerk: Schuurs verlaat Ajax en trekt naar de Serie A

18-08-2022 20:05 Laatste update: 20:11

Perr Schuurs maakt defenitief de overstap van Ajax naar Torino. De Italianen betalen negen miljoen euro exclusief bonussen en een doorverkooppercentage.

Schuurs aasde al langere tijd op een vertrek bij Ajax. De centrale verdediger werd nooit een onbetwiste basisspeler en ook dit seizoen leek Schuurs het te moeten doen met een plek op de bank. Trainer Aflred Schreuder gaf de voorkeur aan Jurriën Timber. Schuurs tekent voor vier jaar bij Torino. 

Ajax ontvangt negen miljoen euro voor Schuurs. Dat bedrag kan middels variabelen oplopen tot 11,3 miljoen euro. Ajax maakt daardoor een flinke winst op de stopper. Schuurs werd in 2018 voor twee miljoen euro overgenomen van Fortuna Sittard.

Uiteindelijk kwam Schuurs tot 93 duels voor Ajax. Daarin scoorde de mandekker drie keer en gaf hij vier assists. Schuurs had nog een contract tot medio 2025 in de Johan Cruijff Arena.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!