Nieuws

Hans Kraay jr. uitgesproken over situatie Onana: 'Het blijft eeuwig zonde'

Hans Kraay jr. uitgesproken over situatie Onana: 'Het blijft eeuwig zonde'

17-11-2021 10:58 Laatste update: 11:10

Hans Kraay junior vindt het 'eeuwig' zonde dat Ajax en Andre Onana de gesprekken over een mogelijke contractverlenging beëindigd hebben. De ESPN-analist laat in gesprek met Jan Joost van Gangelen zijn licht schijnen over de kwestie-Onana.

De 1-0 overwinning die Kameroen dinsdagavond boekte op Ivoorkust was de aanleiding voor het gesprek over Onana. Karl Toko Ekambi werd het goudhaantje door de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen, maar het was vooral Onana die uitblonk met meerdere reddingen en De Ontembare Leeuwen zo voor één of meer tegengoals behoedde.

Kraay jr. is erg onder de indruk van Onana: "Het is een geweldige keeper. Eigenlijk al sinds twee jaar behoort hij tot de beste tien keepers van Europa. Het is ongelofelijk jammer voor Ajax. We weten dat Pasveer het uitstekend doet, maar het blijft eeuwig zonde dat hij niet tot overeenstemming heeft willen komen met Marc Overmars." 

Van Gangelen vraagt vervolgens of het, ondanks alle recente gebeurtenissen, niet ondenkbaar is dat Onana na de winterstop weer de nieuwe eerste doelman van Ajax is, waarop Kraay jr. als volgt reageert: "Als Pasveer het goed blijft doen, blijft hij de nummer één. Maar de strijd is gewoon volledig open." Van Gangelen zelf verwacht dat Ajax-trainer Erik ten Hag overstag zal gaan en Onana boven Remko Pasveer gaat verkiezen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!