Nieuws

Razendsnelle Sparta-goal afgekeken bij Bournemouth: 'Hij was wel minder mooi'

Razendsnelle Sparta-goal afgekeken bij Bournemouth: 'Hij was wel minder mooi'

15-08-2022 09:22

Sparta Rotterdam-coach Maurice Steijn heeft uitleg gegeven over de vliegensvlugge goal van de Rotterdammers tegen AZ. Vito van Crooij scoorde de snelste Eredivisie-treffer ooit. Na het duel gaven speler en trainer aan de aftrap te hebben afgekeken van Bournemouth.

Na de aftrap van Sparta werd er twee keer gekaatst, waarna Van Crooij de diepte in werd gestuurd. De aanvaller scoorde al na acht seconden. "We hebben deze aftrap ingestudeerd, zaterdag op de training", aldus Steijn tegenover ESPN. "Toen schoot Van Crooij nog op de lat. Het is geweldig als je zo aan de wedstrijd kan beginnen."

De aftrapvariant kwam niet uit eigen koker. Bournemouth deed het kunstje al eens eerder. "Daar hebben we hem van", grinnikt Steijn. "Nourdin Boukhari houdt zich in onze staf met de standaardsituaties bezig, hij kwam met deze variant. Dan moet ik mijn assistent de vrijheid geven om dit te oefenen. Hij was minder mooi dan die van Bournemouth, haha. Zo'n aftrap kun je wel maar één keer per seizoen doen, want daarna weten ze dit."

Uiteindelijk bleek de razendsnelle goal niet genoeg voor de overwinning tegen de Alkmaarders. AZ won met 2-3 op Het Kasteel. "Na die tien seconden waren we het volledig kwijt. We toonden geen moment het initiatief en we mochten van geluk spreken dat het 1-1 stond. In de tweede helft waren we weer wat beter. Het was meer een wedstrijd. Op het laatst konden we alleen niet echt een vuist maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!