De Ligt grapt bij NOS: 'Blij dat Van Gaal mijn basisplek heeft overleefd'

De Ligt grapt bij NOS: 'Blij dat Van Gaal mijn basisplek heeft overleefd'

Matthijs de Ligt speelde in de wedstrijd tegen Noorwegen, waarin Oranje zich verzekerde van een WK-ticket, weer eens negentig minuten mee. De verdediger van Juventus stond in de basis als vervanger van de geblesseerd afgehaakte Stefan de Vrij.

Waar de jongeling onder de vorige bondscoach Frank de Boer nog een zekerheid was, is dat onder zijn opvolger Louis van Gaal anders. De ervaren oefenmeester opteert voor een centraal duo bestaande uit Virgil van Dijk en De Vrij.

In gesprek met de NOS reageert de verdediger van Juventus op zijn rol die veranderd is onder het bewind van Van Gaal: "Als iemand anders de voorkeur krijgt, moet je dat steunen. Dan moet je volledig je best doen. Dat heb ik gedaan, ik denk dat Stefan en Virgil het ook geweldig gedaan hebben. Dat is heel goed voor het team. En verder moest ik er gewoon klaar voor zijn". De jongeling vervolgt zijn reactie vervolgens met een kwinkslag, refererend aan de valpartij waarbij de bondscoach zijn heup brak. "Toen ik wist dat ik ging spelen, ging gelijk de knop om. Ik ben blij dat de trainer zijn val heeft overleefd, maar ook mijn basisplek".

De Ligt kijkt tevreden terug op de overwinning tegen de Noren en het behalen van het WK. Hij haalt aan dat Oranje er onder De Boer tot voor kort minder florissant voorstond en stipt aan dat de spelers content zijn over de werkwijze van Van Gaal. "Nee, ik denk dat we heel blij zijn en de trainer heeft het toch goed gedaan, denk ik. Als je kijkt naar hoe we begonnen en waar we nu staan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie