Transfernieuws

Transfer voor Karlsson ver weg: 'De boodschap is helder bij hem overgekomen'

Transfer voor Karlsson ver weg: 'De boodschap is helder bij hem overgekomen'

14-08-2022 22:04

Wat betreft AZ-technisch directeur Max Huiberts is een vertrek van Jesper Karlsson voorlopig nog onbespreekbaar. De Zweedse smaakmaker wil vertrekken, maar de beleidsbepaler gaat voor een transfer liggen.

Naar verluidt geniet Karlsson belangstelling van de Spaanse middenmoter Celta de Vigo. "We hebben aangegeven dat we een sterke selectie willen behouden en willen presteren", zegt Huiberts bij de NOS. "Voor ons is het op dit moment onbespreekbaar."

De La Liga-club zou inmiddels een bod van tien miljoen euro op de Zweed hebben uitgebracht. "Op bedragen die wel of niet geboden worden ga ik niet in. Zij hebben zich een tijdje geleden gemeld bij ons. Ik heb meteen tegen Jesper gezegd dat we hem nog een jaar willen houden. Die boodschap is helder overgekomen en blijft zo."

Karlsson staat open voor de stap naar Celta en dat begrijpt Huiberts. Echter ligt een vertrek niet voor de hand. "Ik snap dat dat best lastig is om te horen omdat je altijd een mooie stap wil maken, maar hij moet ook snappen dat we met AZ graag willen presteren. Hij heeft twee goede jaren gehad en als er nog een goed jaar volgt, komen er misschien wel mooiere clubs voor hem."

Een vertrek is toch niet volledig onbespreekbaar. "Jesper is van grote waarde voor AZ. We hebben hem nodig om onze doelstellingen te behalen." Het contract van de international loopt in Alkmaar tot medio 2026. In december 2021 verlengde hij zijn verbintenis nog.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!