Nieuws

Argentinië tevreden met gelijkspel tegen Brazilië: deelname WK verzekerd

Argentinië tevreden met gelijkspel tegen Brazilië: deelname WK verzekerd

17-11-2021 09:41 Laatste update: 10:35

In het Argentijnse San Juan hebben Argentinië en Brazilië de punten gedeeld: 0-0. Doordat Ecuador won van Chili en Bolivia op zijn beurt won van Uruguay, bleek het punt genoeg om plaatsing voor het WK te bewerkstelligen voor de ploeg van Lionel Scaloni.

Aan Braziliaanse zijde ontbrak Neymar met een blessure. Brazilië bemachtigde in een eerder stadium al een WK-ticket en behielden tegen de Argentijnen hun indrukwekkende ongeslagen status. In een weinig verheffende wedstrijd vielen de beste kansen te noteren voor de Brazilianen. Vinícius Júnior, die bij zijn club Real Madrid in grootste vorm verkeert, had zijn vizier meerdere malen niet op scherp staan. 

Aan de zijde van Argentinië startte Lionel Messi, die de afgelopen twee competitiewedstrijden bij Paris Saint-Germain miste, in de basis. Lisandro Martínez viel in de tweede helft in en Nicolás Tagliafico bleef de gehele wedstijd op de bank. Antony kreeg van bondscoach Tite nog ruim twintig minuten speeltijd bedeeld, waarin hij zich niet wist te onderscheiden.

Zowel Brazilië als Argentinië loopt overigens één wedstrijd achter op de overige Zuid-Amerikaanse landen. De eerste kwalificatiewedstrijd die op het programma stond tussen Argentinië en Brazilië kende een bijzonder verloop. Er ontstond toen snel onenigheid over een aantal Argentijnse spelers zich niet aan de coronamaatregelen hadden gehouden. Toen desbetreffende spelers van het veld werden gevoerd, besloot de gehele Argentijnse selectie van het veld te stappen. Het is nog niet bekend wat het verdict van de FIFA is over deze wedstrijd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!