Aanstaande FC Twente-tegenstander Fiorentina pijnigt Dessers &co. in blessuretijd

14-08-2022 21:04 Laatste update: 21:16

Fiorentina heeft de generale repetitie voor de dubbele Conference League-confrontatie met FC Twente winnend afgesloten. Met hangen en wurgen werd een overwinning geboekt tegen Cremonese, waar Cyriel Dessers in de basis debuteerde.

De wedstrijd was net een kwartier oud toen Giacomo Bonaventura na een fraaie vooractie en voorzet van Christian Kouamé La Viola op voorsprong zette. Het was de collega-spits van Dessers, David Okereke, die de gelijkmaker verzorgde. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Fiorentina toen Real Madrid-huurling Luka Jovic de thuisploeg naar een 2-1 voorsprong schoot en Cremonese met tien man verder moest na een even onbesuisde als domme actie van Gonzalo Escalante.

Toch waren het de bezoekers die twintig minuten voor tijd verrassend op gelijke hoogte kwamen. Matteo Bianchetti tekende de gelijkmaker aan. Ondanks een offensief van Fiorentina leek Cremonese het punt over de streep te trekken, maar dat was buiten Rolando Mandragora gerekend: 3-2. In de vijfde minuut van de blessuretijd ging het alsnog mis voor Dessers en consorten toen doelman Ionut Radu hopeloos blunderde.

Door de benauwde zege kan Fiorentina zich met een goed gevoel opmaken voor de dubbele ontmoeting met FC Twente. De Tukkers tankten ook aan vertrouwen: Fortuna Sittard werd eerder op de zondag eenvoudig verslagen via een 3-0 zege.