Nieuws

Schreuder stipt kritiekpunt aan: 'Daar ben ik ook boos over geworden in de rust'

Schreuder stipt kritiekpunt aan: 'Daar ben ik ook boos over geworden in de rust'

14 augustus - 17:47 Laatste update: 17:53
0

Alfred Schreuder zag Ajax zondagmiddag met overtuigende cijfers winnen van FC Groningen (6-1). Toch zag de trainer van de Amsterdammers een verbeterpunt. Ook de beslissing om Steven Berghuis buiten de basis te laten werd uitgelegd op de persconferentie.

Voorop staat dat Schreuder in zijn nopjes is met de overwinning op Groningen. "Ik ben heel blij met de vertoning van de spelers", aldus de trainer op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "Ik heb een heel goed Ajax gezien, met veel dynamiek en variatie in het spel. Goede aanvaller, mooie goals. Verdedigend was het prima, buiten de 1-1."

Ajax kreeg vrij gemakkelijk de gelijkmaker om de oren in de tiende minuut. "Als ik dan toch kritisch moet zijn, dan deden we het daar niet goed. Daar ben ik ook boos over geworden in de rust. Zoiets kán niet gebeuren. Het heeft te maken met scherpte in je hoofd. De tegenstander mag niet het gevoel krijgen dat die counter erin zit, dat wij niet goed opletten. Je moet sneller schakelen in je hoofd."

Steven Berghuis

De Amsterdammers begonnen het duel met aanvoerder Dusan Tadic op tien. Dat ging ten koste van Berghuis. "Daar was hij niet tevreden mee, dat lijkt me duidelijk", aldus Schreuder. "Ik heb aangegeven wat mijn overweging was. Die blijft tussen hem en mij. Hij accepteerde het en reageerde vandaag goed."

Uiteindelijk viel Berghuis in en in de slotfase verdiende de technicus een penalty, die hij zelf benutte. "Hij kwam er energiek in en had goede loopactie. Bij de penalty nam hij zijn verantwoordelijkheid. Goed om dat te zien. We hebben veel goede spelers, ik snap dat iedereen wil spelen. Het gaat erom dat we goed met elkaar communiceren. We spelen zo veel wedstrijden en hebben iedereen nodig. We hebben allemaal hetzelfde doel: kampioen worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie