Nieuws

Kuyt draagt rode lantaarn met ADO: 'Erg zorgelijk dat we afspraken niet nakomen'

Kuyt draagt rode lantaarn met ADO: 'Erg zorgelijk dat we afspraken niet nakomen'

14 augustus - 17:28 Laatste update: 17:31
0

Dirk Kuyt heeft ook zijn tweede duel als hoofdtrainer van ADO Den Haag verloren en baalt als een stekker. Nadat ADO eerder met 4-0 verloor van Heracles Almelo verloren de Hagenaren ook in eigen huis van FC Den Bosch (0-2).

Kuyt zag zijn ploeg pijnlijk onderuit gaan tegen de Brabanders en zochtna afloop naar verklaringen. "Met alle respect, maar van Den Bosch mogen wij thuis niet verliezen. Dat hebben we wel gedaan, dus dan ben je heel erg teleurgesteld", aldus de ADO-coach voor de camera bij ESPN.

"In de beginfase kregen we echt goede kansen, maar hoe we daarna in vertwijfeling raken: zo wil ik mijn ploeg niet meer zien. Het is ook gewoon heel erg zorgelijk dat we de afspraken niet nakomen. Daar neem ik zelf verantwoordelijkheid voor als coach: kunnen wij wel uitvoeren wat ik van de spelers vraag? Is dat wel realistisch op dit moment? Daar gaan we goed naar kijken."

De trainingen zien er volgens Kuyt heel anders uit. "Daar waren jullie niet bij", vervolgt hij. "Ik kan je verzekeren dat we elke dag met onze spelers bezig zijn. we zijn bezig om ze te trainen, om ze op het veld beter te maken, we doen videoanalyses, we hebben individuele analyses. We zijn er dagelijks mee bezig om de jongens te prepareren. Uiteindelijk ben ik ervan overtuigd dat dat resultaat gaat geven, alleen het is heel pijnlijk dat het de eerste twee wedstrijden duidelijk niet gelukt is."

Met 0 punten en een doelsaldo van min zes staat ADO Den Haag onderaan in de Keuken Kampioen Divisie. Krap drie maanden geleden greep de ploeg nog naast promotie naar de Eredivisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie