Ajax maakt in eigen huis gehakt van Groningen, Bergwijn en Antony schitteren

14-08-2022 16:30

Ajax heeft in de eigen Johan Cruijff Arena kinderlijk eenvoudig afgerekend met FC Groningen. Tien minuten was het spannend in Amsterdam, maar daarna kregen Steven Bergwijn en Antony het op hun heupen.

De Amsterdammers begonnen ijzersterk aan het duel met Groningen. Al in de vierde minuut was het Dusan Tadic die de bal bij Devyne Rensch inleverde. De rechtsback gaf de bal hoog voor op Steven Bergwijn, die de bal controleerde en zijn eerste Eredivisie-doelpunt voor Ajax binnenschoot. Ajax kon niet lang genieten van de voorsprong, zes minuten later kwam Groningen langszij. Jorgen Strand Larsen opende op Cyril Ngonge, die naar binnen sneed en in de verre hoek afwerkte.

In de 28ste minuut stelde Ajax orde op zaken. Antony sneed naar binnen en schoot de bal snoeihard in de verre bovenhoek. Vlak voor rust bezorgde Bergwijn op aangeven van Antony Ajax met zijn tweede van de middag een comfortabele voorsprong voor rust: 3-1.

Na rust leken de twee ploegen even een siësta te hebben ingelast, maar de defensie van Groningen werd pijnlijk wakker geschud door een héérlijke treffer van Bergwijn. De aanvaller kapte naar binnen, schoot de bal in de verre kruising en completeerde daarmee zijn hattrick. Acht minuten later was het Kenneth Taylor die op aangeven van Brian Brobbey het vertrouwen van Schreuder terugbetaalde: 5-1. Daarna kregen de Amsterdammers nog grote kansen via Tadic, Brobbey en de ingevallen Lorenzo Lucca. Uiteindelijk kreeg Ajax nog een penalty na inmening van de VAR. Linksback Isak Määttä  maakte hands na een kopbal van Berghuis. Laatstgenoemde ging achter de bal staan en schoot de eindstand op het scorebord: 6-1.

Komende zondag spelen de Amsterdammers wederom in eigen huis. Sparta Rotterdam is dan de tegenstander.