Nieuws

Schreuder reageert geagiteerd op Tadic-vraag: 'Ik hoef dat niet uit te leggen'

Schreuder reageert geagiteerd op Tadic-vraag: 'Ik hoef dat niet uit te leggen'

14 augustus - 15:16
0

Alfred Schreuder peinst er niet over om Dusan Tadic op de bank te zetten bij Ajax. Pas nadat de aanvoerder naar tien verplaatste wisten de Amsterdammers te winnen van Fortuna Sittard vorige week. Bovendien is de concurrentiestrijd in de spits groot in de Johan Cruijff Arena.

Ondanks dat Schreuder in de spits kiest voor Brian Brobbey, heeft de trainer ook nu een basisplaats ingeruimd voor de Servisch international. Tadic start ten faveure van Steven Berghuis op tien. ESPN-verslaggever Hans Kraay jr, zit met de vraag waarom de Serviër een basisplaats heeft. "Ik hoef dat helemaal niet uit te leggen, Hans", aldus Schreuder. "Ik kan niks met andere meningen. Ik ben trainer van Ajax en doe wat het beste is voor Ajax. Of Tadic meer krediet verdient? Ik denk dat heel Nederland dat begrijpt."

De trainer van Ajax kwam kort terug op de tactische wisseling van vorige week. Brobbey viel goed in en was belangrijk met een goal en een assist. "We hebben het na rust omgezet en daar waren we gewoon heel tevreden over. Er was een heel goede connectie", doelt Schreuder op Tadic en Brobbey. "Brian heeft het ook uitstekend gedaan. Dan is het belangrijk ook met zo'n speler te starten."

Schuurs

Tot verbazing van velen zit ook Perr Schuurs nog bij de selectie. De verdediger is hard op weg naar Torino. "Ik heb gehoord dat ze in gesprek zijn met Torino, maar er is nog geen groen licht. Het zou kunnen gebeuren, maar vandaag is Schuurs nog bij ons", aldus Schreuder.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie