Oranje rekent in slotfase af met Noorwegen en verzekert zich van WK-ticket

16-11-2021 22:50

Het Nederlands elftal heeft zich gekwalificeerd voor het WK in Qatar. De ploeg van Louis van Gaal speelde niet groots in De Kuip tegen Noorwegen, maar wist wel met 2-0 te winnen.

Tegen Montenegro kreeg Oranje al de uitgelezen kans om WK-kwalificatie veilig te stellen. Het Nederlands elftal speelde echter gelijk, waardoor het aankwam op de wedstrijd tegen Noorwegen. De mannen van Van Gaal hadden aan een gelijkspel genoeg om een ticket voor het WK in de wacht te slepen. Een nederlaag zou hoogstwaarschijnlijk uitschakeling betekenen.

Oranje had het echter niet makkelijk tegen Noorwegen. Voor de pauze kwam de thuisploeg niet in de problemen, maar tot grote kansen kwam Nederland ook niet. Daardoor stond de brilstand nog op het scorebord bij rust. In de tweede helft ging Noorwegen aanvallender spelen. Daardoor kwamen er ruimtes vrij voor Oranje, wat extra kansen bood.

Uiteindelijk leidde dat ook tot een overwinning voor het Nederlands elftal. In de 84ste minuut kreeg Steven Bergwijn ruimte en poeierde hij de bal in het Noorse doel: 1-0. In de blessuretijd verdubbelde Oranje zelfs de marge. Bergwijn dribbelde richting het doel en behield het overzicht, waardoor Memphis raak kon schieten.

Daardoor gaat Oranje dus naar het WK in Qatar, dat in de winter van 2022 op het programma staat. Turkije is tweede geworden in de groep van het Nederlands elftal, waardoor zij de play-offs in gaan.