NEC buigt achterstand om en wint met geflatteerde cijfers van strijdend Volendam

14-08-2022 14:16 Laatste update: 14:19

NEC Nijmegen heeft het uitduel met FC Volendam winnend weten af te sluiten. De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong en verschalkte doelman Jasper Cillessen, maaar de Nijmegenaren bogen de achterstand direct om en gaven de voorsprong niet meer weg. Het werd 1-4 in Volendam.

Bij zowel Volendam als Nijmegen waren er rentrees voor oude spelers: bij de thuisploeg stond Henk Veerman als spits in de selectie, waardoor Robert Mühren terugzakte naar het middenveld. Bij NEC stond Cillessen tussen de palen en hield trainer Rogier Meijer verder dezelfde tien namen aan als tegen FC Twente. Het was na elf minuten al raak voor de promovendus uit het vissersdorp: Daryl van Mieghem nam een diepe bal fantastisch aan, omspeelde Cillessen en legde de bal in het doel.

Na de openingstreffer liet NEC direct van zich horen en dat resulteerde in de gelijkmaker. Elayis Tavsan kon vrij uithalen in het strafschopgebied en maakte geen fout. Enkele minuten later kon Oussama Tannane doorlopen en belandde zijn inzet via de paal in het doel. De ploegen gingen rusten met een stand van 1-2.

In het tweede bedrijf ging Volendam steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg appelleerde twee keer voor een strafschop, maar scheidsrechter Ingmar Oostrom ging daar beide keren niet in mee. Vooral in het eerste deel van de tweede helft was het verdedigen geblazen voor de bezoekers. Met nog een kwartier te spelen gooide NEC de wedstrijd op slot. Lasse Schöne gaf heerlijk voor en Mikkel Duelund zag zijn kopbal in de bovenhoek verdwijnen.

Met de 1-3 was de wedstrijd gespeeld en zag Volendam het ook niet meer gebeuren. In de slotminuut kon invaller Jordy Bruijn zelfs voor de 1-4 tekenen, waarmee de uitslag enigszins geflatteerd uitviel. Volendam blijft op één punt steken in de Eredivisie en staat tijdelijk op de dertiende plaats, terwijl NEC opschuift naar plek zeven. Later vanmiddag komen nog zes ploegen in actie, waardoor er nog enkele verschuivingen kunnen plaatsvinden.