Nieuws

Tuchel neemt verantwoordelijkheid: 'Het falen van Lukaku hier komt door mij'

Tuchel neemt verantwoordelijkheid: 'Het falen van Lukaku hier komt door mij'

14-08-2022 12:29

Thomas Tuchel voelt zich verantwoordelijk voor de teleurstellende periode van Romelu Lukaku bij Chelsea FC. De Belg speelt nu op huurbasis bij zijn oude club Internazionale en vond zaterdag na anderhalve minuut al het net. 

In een uitgebreid interview met Sky Sports spreekt Tuchel over de uitdagingen van het komende seizoen. "Het is een transitie en het voelt als een rebuild. Dat is ook noodzakelijk. Zonder te klagen: wij zijn niet het jongste team met onze sleutelspelers die we moeten herbouwen. Het is nog een kers op de taart", geeft Tuchel toe.

"We moeten allemaal eerlijk zijn dat het teleurstellend was. Maar dat lag ook aan mij, Romelu is teleurgesteld en ik ook. Het is aan mij om een structuur te vinden waarin een speler goed kan gedijen, daarom ben ik hier. Ik werk voor de spelers, niet andersom. Ik ben er niet in geslaagd iets gepasts voor Romelu te vinden. Ik wilde het nog een keer proberen, maar dat zag Romelu niet zitten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!