Nieuws

Utrecht komt met statement: 'We zijn geschokt en gaan samen optrekken met het OM'

Utrecht komt met statement: 'We zijn geschokt en gaan samen optrekken met het OM'

14 augustus - 11:50
0

FC Utrecht heeft een statement naar buiten gebracht over het wangedrag van een deel van de eigen fans na afloop van het doelpuntloze gelijkspel tegen SC Cambuur. Er is volgens de Utrechters 'schandalig gedrag' vertoond tegenover het veiligheidspersoneel.

'Onder meer op het Westplein werd daar eigen veiligheidspersoneel en de ME in onveiligheid gebracht', schrijven de Domstedelingen op de clubsite. "Een absolute schande, het gedrag van een aantal mensen na afloop van de wedstrijd", aldus algemeen directeur Thijs van Es. "Ik noem het bewust geen supporters, want dit heeft in niets met support of onze club te maken. Veiligheidspersoneel en ME in onveiligheid brengen, terwijl zij er juist zijn om veiligheid voor eenieder in het stadion te waarborgen is echt schandalig."

"Deze eerste wedstrijd van het seizoen zou een feest moeten zijn, moeten voelen als thuiskomen", vervolgt Van Es. "Het voelt nu als een valse start en dan druk ik me nog mild uit. We zijn geschokt en gaan samen optrekken met het Openbaar Ministerie om deze relschoppers, goed te zien op de beelden, hard te straffen."

De Domstedelingen melden dat de zaak wordt overgedragen aan het Openbaar Ministerie 'gezien de ernst van de overtredingen en het feit dat het buiten het stadion was'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie