Nieuws

Kieftenbeld optimistisch na horrorweek: 'Klinkt gek, maar heb zin in de operatie'

Kieftenbeld optimistisch na horrorweek: 'Klinkt gek, maar heb zin in de operatie'

14 augustus - 11:03
0

Maikel Kieftenbeld beleefde met een knullige eigen goal en een zware knieblessure een horror-rentree in Nederland. Toch is de middenvelder van FC Emmen optimistisch over de toekomst.

"Ik ben alweer vooruit aan het kijken", aldus de middenvelder tegenover de NOS. "Ik heb een gesprek in het ziekenhuis gehad over de behandeling. Vrijdag word ik geopereerd. Het klinkt gek, maar ik heb daar veel zin in.Ik wil zo snel mogelijk terugkomen en de operatie is daarin de eerste stap. Daarna wordt het alleen maar beter."

Kieftenbeld raakte voor de tweede keer in zijn carrière zwaar geblesseerd aan zijn knie. De eerste keer sloeg het noodlot toe in zijn tijd bij Birmingham City, in Engeland. "Ik probeer de positieve dingen eruit te halen. Het zal een lange en zware weg terug worden. Ik zal donkere momenten hebben, maar ik weet dat ik er wel uit ga komen."

De controleur raakte geblesseerd na een duel met de gretige PSV-debutant Savio, waarmee hij in botsing kwam. "Ik neem niemand iets kwalijk. Dit soort dingen gebeuren helaas." Kieftenbeld ontving steunbetuigingen vanuit Eindhoven. "PSV heeft me heel goed opgevangen. Ik kreeg bloemen en appjes van die club. Dat wil ik graag even benoemen, want dat kan ik erg waarderen. Dat soort dingen hoor je niet vaak."

Ook bij Emmen is het medeleven groot. "Ze hebben me enorm gesteund, terwijl ik nog maar net bij deze club zit. De spelers en staf leven allemaal met me mee, superfijn is dat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie