Nieuws

Spaanse media lyrisch: 'Het is bevestigd: de beste Frenkie, is een boze Frenkie'

Spaanse media lyrisch: 'Het is bevestigd: de beste Frenkie, is een boze Frenkie'

14 augustus - 10:58 Laatste update: 11:02
1

FC Barcelona krijgt de nodige kritiek te verwerken na het bloedeloze gelijkspel tegen Rayo Vallecano (0-0), maar Frenkie de Jong wordt geprezen. De Spaanse media zagen de middenvelder goed invallen tijdens de seizoen opener in de Primera División.

Na ongeveer een uur kwam De Jong in het veld bij de Catalanen. Diario SPORT geeft de Oranje-international een 6. Alleen Marc-André Ter Stegen ontving een hoger cijfer (7). De rest van het elftal moest het doen met een 5. 'Hij gaf een impuls aan het spel van het team op het middenveld. Het spel werd dynamischer en meer verticaal. Ondanks alle geruchten over zijn toekomst verliest de Nederlander zijn concentratie niet, dat is een punt in zijn voordeel', schrijft de krant.

'Het is bevestigd: de beste Frenkie, is een boze Frenkie', schrijft Mundo Deportivo, doelend op de bewogen periode die de middenvelder doormaakt bij Barça. ‘Hij speelde in het laatste halfuur en zette zijn afkeer over de situatie om in een uitbarsting op het voetbalveld. Bij vlagen blies hij het zelfvertrouwen in de ploeg nieuw leven in, met balveroveringen en rushes die tot gevaar leidden.'

De rol van de spelverdeler lijkt allesbehalve uitgespeeld bij de Catalanen, oordeelt de krant. 'In slechts dertig minuten slaagde De Jong erin om de linies van de rivaal te doorbreken, een revolutie teweeg te brengen in het duel en - ondanks het feit dat het team niet goed speelde - bewees de Nederlander de woorden van Xavi dat hij 'een belangrijke speler' is. Frenkie geeft niet op en wil vechten', schrijven de Spanjaarden.

MD doelt daarmee op de uitspraken die Barça-trainer Xavi deed na afloop van het duel. "Frenkie de Jong is geen wisselspeler. Ik weet niet wat er gaat gebeuren op de transfermarkt, maar als hij bij ons blijft, wordt hij belangrijk voor ons. Dat kan ik garanderen", aldus de coach.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie