Nieuws

Engelse media maken gehakt van United: 'De reputatie van Ten Hag is aan flarden'

Engelse media maken gehakt van United: 'De reputatie van Ten Hag is aan flarden'

14-08-2022 08:46 Laatste update: 09:06

De Engelse media fileert het United van Ten Hag. De BBC spreekt van 'een grap, gepest en verrot' optreden van The Mancunians. Net als door veel supporters wordt er vooral gefocust op de Glazers-familie, de eigenaren van de club. 'Na het verlies tegen Brighton moet het optreden tegen Brentford écht alle alarmbellen doen af gaan.'

Ook bij Match of the Day is de kritiek niet mals. De analisten smijten met termen als 'collectief verrot, 'rock bottom' en 'slechter dan dit kan niet'. "Het gaat tijd en een ongelooflijke hoeveelheid geld kosten om dit te repareren", aldus oud-topspits Alan Shearer.

'Het is crisis bij United', schrijft The Guardian. 'De reputatie van Erik ten Hag is al aan flarden. Hij zal een uitzonderlijke manager moeten zijn, een man met aanzienlijke morele moed, om hiervan te herstellen. Het optreden was net zo slecht als in de donkere periode onder David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho en Ole Gunnar Solskjær. En veel slechter dan de prestaties onder voorganger Ralf Rangnick.'

Rio Ferdinand heeft ook kritiek, maar neemt het op voor Ten Hag. "Ik leef niet mee met de spelers, wel met Ten Hag", aldus de oud-verdediger van United in zijn eigen podcast FIVE. "Hij is onder valse voorwendselen binnengehaald. Hij verwacht nieuwe spelers. Hij wist vast dat er weinig vertrouwen zou zijn, maar dacht dat hij dat wel kon herstellen. De spelers zijn echter niet goed genoeg. Zo simpel is het. Er zullen spelers zijn die vinden dat ik dat niet mag zeggen, maar het zijn gewoon de feiten."

De cijfers bij Manchester Evening News zijn ook niet mals. Lisandro Martínez, Luke Shaw en Fred moeten het doen met een 0. David De Gea, Harry Maguire, Christian Eriksen, Jadon Sancho, Bruno Fernandes en Marcus Rashford kregen een 1. Daarna kwam Diogo Dalot met een 2, Cristiano Ronaldo kreeg een 3. De hoogste cijfers waren voor de ingevallen Raphaël Varane en Tyrell Malacia. Zij kregen allebei een 5.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!