Nieuws

Van der Vaart maakt Barça met de grond gelijk: 'Het is maffioos, wat een flapdrol'

Van der Vaart maakt Barça met de grond gelijk: 'Het is maffioos, wat een flapdrol'

13 augustus - 23:55
2

Rafael van der Vaart begrijpt niets meer van het beleid bij FC Barcelona. De club kwam de afgelopen meermaals negatief in het nieuws vanwege het financiële wanbeleid en wist zaterdagavond mét de nieuwe aanwinsten niet te scoren tegen Rayo Vallecano. 

De situatie in Catalonië is inmiddels wel bekend. Barcelona blijft dure spelers kopen en verwacht tegelijkertijd dat huidige spelers het eigen salaris inkorten vanwege de financiële situatie van de club. Bij Frenkie de Jong is dat wellicht nog het meest schrijnend: Barça zet de middenvelder onder druk en wil dat de Nederlander een nieuw contract tekent met een salarisvermindering van ongeveer vijftig procent. "Een grote schande", vat Van der Vaart de situatie samen. "Die Laporta, die overal met z'n grote kop staat te lachen als die weer een nieuwe speler heeft gehaald... Maar wel een speler vragen om salaris in te leveren."

De Spaanse voetbalbond houdt Barcelona in de gaten, maar niemand lijkt de club echt tegen te willen houden. Barça verkocht vrijdag voor de vierde keer een deel van de televisierechten en gebruikte dat geld (honderd miljoen euro) om vier van de vijf nieuwe spelers in te schrijven voor het nieuwe seizoen. "Het is een grof schandaal", vervolgt Van der Vaart. "Volgens mij denkt die man (Laporta, red.) dat hij de koning is, maar hij is gewoon een flapdrol. Het kan toch niet... Wel andere spelers halen en een idioot salaris geven. Het is maffia, dat moet je keihard aanpakken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie