Wedstrijdverslag

Barcelona gebruikt aanwinsten, maar speelt gelijk tegen Rayo Vallecano

Barcelona gebruikt aanwinsten, maar speelt gelijk tegen Rayo Vallecano

13-08-2022 23:11

FC Barcelona is er ondanks alle ingeschreven aanwinsten niet in geslaagd het openingsduel met Rayo Vallecano winnend af te sluiten. De ploeg van Xavi Hernández kwam in het eigen Spotify Camp Nou, waar Frenkie de Jong en Memphis Depay op de bank deelnamen, niet verder dan een gelijkspel. 

Barcelona trok onlangs voor de vierde keer aan de financiële hendel en zette nogmaals een deel van de televisierechten in de verkoop. Door de nieuwe kapitaalinjectie konden de Catalanen vier van de vijf nieuwe aanwinsten op tijd inschrijven voor het nieuwe seizoen. Robert Lewandowski, Raphinha, Ousmane Dembélé en Andreas Christensen begonnen zo in de basis. Voor Jules Koundé was vanwege de financiële situatie nog geen plek ingeruimd. 

De Blaugranas domineerden het spel, maar dat uitte zich tot weinig kansen. Lewandowski kreeg enkele kansen om de score te openen, maar de Pool liet dat na. Uiteindelijk werden De Jong en Ansu Fati binnen de lijnen gebracht, maar het spelbeeld veranderde weinig. Sergio Busquets liep in de blessuretijd nog tegen een rode kaart aan, maar het deed de uitslag niet veranderen. Barça, waar de fans door alle aankopen hoop hebben op een beter seizoen, begint zo niet ideaal aan de reeks in La Liga en speelt volgende week uit tegen Real Sociedad. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!