'FC Barcelona zal toptransfer van Frenkie de Jong niet langer uitsluiten'

'FC Barcelona zal toptransfer van Frenkie de Jong niet langer uitsluiten'

Een vertrek van Frenkie de Jong is niet langer onbespreekbaar voor FC Barcelona. Sport meldt dat een transfer van de Nederlandse middenvelder interessant kan zijn voor de Catalaanse club. De Jong krijgt echter wel nog het vertrouwen van de clubleiding.

De 36-voudig Oranje-international ligt nog tot medio 2026 vast bij Barcelona. In het verleden wilde de nummer negen van Spanje De Jong samen met Lionel Messi en Marc-André ter Stegen onder geen beding verkopen. Dat is nu echter veranderd, weet Sport.

Barcelona hoopt nog steeds dat De Jong één van de steunpilaren van het elftal wordt, maar een vertrek is niet langer onbespreekbaar. De controleur uit Arkel zal zich moeten bewijzen aan trainer Xavi. Ook heeft De Jong te maken met concurrentie op het middenveld: met Sergio Busquets, Pedri, Gavi en Nico González kan Xavi over genoeg andere middenvelders beschikken.

Als het De Jong niet lukt om zich te onderscheiden, dan is het niet ondenkbaar dat hij voor 'een gek bedrag' vertrekt uit Camp Nou. Barça kan het geld ook goed gebruiken. De Jong zal echter niet in de etalage worden geplaatst.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie