Heerenveen mag Noppert bedanken en neemt punt mee uit De Kuip tegen Feyenoord

13-08-2022 22:58 Laatste update: 15-08-2022 16:27
2

Feyenoord is er in De Kuip niet in geslaagd van sc Heerenveen te winnen. De thuisploeg was sterker en deed in de slotfase nog een laatste poging om de drie punten in Rotterdam te houden, maar het was niet besteed aan de ploeg van Arne Slot. Heerenveen moest vooral verdedigen, maar neemt toch een punt mee uit Friesland. Het werd 0-0 in De Kuip.

Feyenoord begon met dezelfde basiself aan het duel als tegen Vitesse, waarmee het lijkt alsof trainer Arne Slot zijn sterkste opstelling vast heeft gelegd. In de tweede minuut was Sebastian Szymanski al gevaarlijk, maar de aanwinst van Feyenoord wist niet voor de openingstreffer te zorgen. Na ruim een half uur kreeg Heerenveen een gevaarlijke vrije trap, maar de bal belandde niet in het doel. In de slotfase van de eerste helft kregen Danilo en Quinten Timber nog kansen, maar de brilstand bleef op het scorebord staan.

In het tweede bedrijf moesten fans lang wachten in De Kuip voordat er grote kansen ontstonden. Slot ging alles of niets spelen en bracht Alireza Jahanbahksh en Jens Toornstra binnen de lijnen. In de slotfase kregen de Rotterdammers maar liefst drie grote kansen, maar onder meer Toornstra wist de bal niet in het doel te werken.  Doelman Andries Noppert blonk uit aan de kant van de bezoekers, waardoor Feyenoord twee punten laat liggen.

Door de teleurstellende remise - Feyenoord maakte meer aanspraak op de winst - blijven de Rotterdammers tijdelijk op de derde plaats staan. Ajax, AZ en FC Twente kunnen daar zondag alle drie nog overheen. Heerenveen heeft nog niet weten te winnen en staat op de negende plaats met twee punten.