PSG wervelt langs Montpellier, Dumfries redt Internazionale in absolute slotminuut

13-08-2022 22:55 Laatste update: 23:19

Paris Saint Germain heeft zaterdagavond korte metten gemaakt met Montpellier. De Parijzenaren waren geen moment in gevaar en werkte ook in de tweede speelronde weer flink aan het doelsaldo. In Italië wist Internazionale dankzij Denzel Dumfries in extremis een overwinning te boeken.

Paris Saint Germain - Montpellier 5-2

PSG won het eerste competitieduel met 0-5 van Clermont Foot en besloot op dezelfde voet verder te gaan. De Franse landskampioen mocht al vroeg aanleggen voor een strafschop na een makkelijk gegeven handsbal in de zestien. Kylian Mbappé ging klaarstaan voor de inzet, maar zag dat zijn schot werd gepakt door de keeper. PSG liet zich niet gekmaken en ging op zoek naar de openingstreffer, die vlak voor rust werd gevonden. Falaye Sacko maakte een eigen doelpunt door een schot van Mbappé te blokkeren.

Vlak voor rust zorgde Neymar nog voor de 2-0. Na rust ging PSG vrolijk verder en tekende Neymar voor zijn tweede treffer van de avond. Wahbi Khazri maakte na een klein uur de eretreffer voor Montpellier, maar daar was alles wel mee gezegd. Mbappé zorgde twintig minuten voor tijd voor de 4-1. Renato Sanches maakte ook zijn eerste treffer in dienst van de Parijzenaren en zette een 5-1 stand op het scorebord. Enzo Tchato zorgde in de slotminuut met de 5-2 nog voor de zevende treffer. Door de eenvoudige overwinning gaat PSG aan kop met een waanzinnig doelsaldo van +9 na twee wedstrijden. Montpellier won het eerste duel en staat nu op de achtste plaats in de Ligue 1.

Lecce - Internazionale 1-2

Internazionale zag Romelu Lukaku zijn rentree maken bij I Nerazzurri en de Belg kon al na anderhalve minuut een niet te missen kans raakkoppen. Inter was de betere ploeg, maar kreeg de deksel op de neus en zag na drie kwartier de gelijkmaker van Assan Ceesay vallen. Inter bleef de rest van de tweede helft doordrukken, maar leek af te stevenen op een gelijkspel. In de slotseconde deed Dumfries het voor Inter: de Nederlander liep een kopbal binnen en is de gevierde man in Milaan. Door de overwinning begint Inter foutloos aan het seizoen, terwijl Lecce flink teleurgesteld zal zijn in het resultaat.