Breaking news

De Telegraaf: Ajax en Torino zijn eruit, Schuurs tekent vierjarig contract

De Telegraaf: Ajax en Torino zijn eruit, Schuurs tekent vierjarig contract

13 augustus - 22:02 Laatste update: 22:06
3

Ajax en Torino hebben een akkoord bereikt over Perr Schuurs. De verdediger zet zijn handtekening onder een vierjarig contract en is onderweg naar Italië. 

Dat meldt De Telegraaf. Al het papierwerk wordt zondag in orde gemaakt. De Amsterdammers ontvangen naar verluidt een vast bedrag van 9.5 miljoen euro en daar komt nog 3.5 miljoen euro aan bonussen bij. Bovendien heeft Ajax een doorverkooppercentage van vijftien procent weten te bedingen. 

Schuurs gaat daarmee voor een flink bedrag weg, aangezien de centrale verdediger in 2018 voor drie miljoen euro van Fortuna Sittard overkwam. Schuurs zag dit seizoen te veel verdedigers voor hem staan in de rangorde en wilde meer speeltijd. Trainer Alfred Schreuder zag Schuurs liever niet gaan en zag hem als de perfecte vervanger van Jurriën Timber. 

Ajax heeft met Ahmetcan Kaplan al de opvolger van Schuurs op het oog. De linksbenige centrale verdediger heeft al een mondeling akkoord bereikt met de Amsterdammers voor een verbintenis van vijf seizoenen. De verdediger, nu nog speelachtig bij Trabzonspor, is ook gewild door Arsenal en Paris Saint Germain, maar heeft zijn zinnen gezet op een tussenstap in Nederland. Ajax is nog altijd in gesprek met Trabzonspor over de te betalen transfersom.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie