Emmen speelt op de valreep gelijk, Utrecht stelt in eigen huis teleur

13-08-2022 21:58 Laatste update: 22:32

FC Emmen heeft weer puntenverlies geleden in de Eredivisie. De promovendus kwam verdiend op voorsprong tegen RKC Waalwijk, maar moest in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker slikken. FC Utrecht ontving sc Cambuur en was in de eerste helft beter, maar de wedstrijd kantelde in de tweede helft. Het resulteerde in geen van beide helften tot een doelpunt.

FC Emmen - RKC Waalwijk 1-1

Emmen verloor het eerste competitieduel met 4-1 van PSV en ging in eigen huis op zoek naar de eerste punten van het seizoen. De thuisploeg toonde het betere van het spel en zette ook de meeste kansen op. Na de openingsfase zwakte Emmen wat af en maakte beide ploegen vooral veel fouten. Hierdoor ontstonden de meeste kansen uit de counter en werd er in de opbouw weinig gecreëerd.  Ondanks het overwicht van Emmen in het begin gingen beide ploegen met de brilstand op het scorebord aan de thee.

In de tweede helft vond Emmen na een klein uur spelen tóch het net. Lucas Bernadou schoot heerlijk binnen en zette de ploeg verdiend op voorsprong. Na de tegengoal wisten de bezoekers dat er meer druk moest worden gezet. De thuisploeg ging voor het doel hangen en wachtte op een fout van RKC. Tien minuten voor tijd leek RKC het wel te hebben gezien en werd het baltempo steeds langzamer. In de slotminuut kwam de ploeg van Joseph Oosting tóch langszij, al was dat niet volgens de verhoudingen: invaller Julien Lobete redde een punt voor de Waalwijkers. Voor Emmen is het resultaat teleurstellend. De promovendus staat nu op één punt uit twee wedstrijden, terwijl RKC voor de tweede keer op rij gelijkspeelt.

FC Utrecht - SC Cambuur 0-0

FC Urecht begon als favoriet in het thuisduel met Cambuur, maar de Domstedelingen wisten het doel maar niet te vinden. Cambuur bleef voor het doel hangen en moest dertig minuten wachten op de eerste kans. Utrecht was sterker in de eerste helft, maar vergat af te drukken en hield Cambuur in leven. In de tweede helft kreeg Cambuur een enorme kans, maar Jamie Jacobs zag zijn schot van dichtbij worden geblokkeerd.

Cambuur groeide steeds meer naarmate de tweede helft vorderde, maar ook de ploeg uit Leeuwarden kon dat niet omzetten in een doelpunt. In de slotminuut schreeuwde Utrecht om een strafschop na een valpartij van Luuk Brouwers, maar scheidsrechter Erwin Blank ging daar niet in mee. Uiteindelijk eindigde het duel zoals het begon en werd de brilstand genoteerd. Utrecht haalt voor de tweede keer op rij een punt en is op de negende plaats te vinden. Cambuur verloor in de eerste speelronde en is met één punt terug te vinden op de dertiende plaats.