Nieuws

Ten Hag houdt zich niet in na pijnlijke nederlaag: 'It's rubbish, it's poor'

Ten Hag houdt zich niet in na pijnlijke nederlaag: 'It's rubbish, it's poor'

13-08-2022 21:40

Erik ten Hag stond verslagen voor de camera's na de beschamende nederlaag tegen Brentford FC. De manager van Manchester United erkent dat géén van zijn spelers op niveau was en ze allemaal rijp waren voor een wissel. 

Ten Hag draait er na afloop niet omheen. "Het was erg slecht en armoedig", stelt de Nederlander tegenover beIN Sports. "Ik kan verschillende redenen geven om uit te leggen waarom het zo slecht gaat, maar dat klinkt dan als een excuus. Dat heb je niet in de top, daar moet je leveren. Dat hebben we nu niet gedaan. Het is duidelijk dat er dingen moeten veranderen. We moeten beter aan wedstrijden beginnen."

Bij Sky Sports gaf Ten Hag een vergelijkbaar antwoord. "Het team moet verantwoordelijkheid nemen. Ik heb medelijden met de fans. Ik vroeg de spelers om met geloof te spelen en verantwoordelijkheid te nemen, dat hebben ze niet gedaan. De persoonlijke fouten hebben ons de das om gedaan. Na de rust wilde ik drie frisse spelers op het veld hebben, om te laten zien dat het nooit 4-0 mag staan. Ik had net zo goed alle spelers kunnen wisselen."

De Nederlander wil dat de spelers de moed bijeenrapen en met zijn allen gaan zitten om de blamage te bespreken. "Alleen als we bij elkaar blijven, komen we er overheen. De manager is natuurlijk de hoofdverantwoordelijke en daar schuil ik niet voor. Ik moet de spelers geloof geven, maar ze moeten het zelf doen", besluit Ten Hag. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!