Breaking news

PSV verslaat Go Ahead in doelpuntrijk duel en kan zich op Rangers FC gaan richten

PSV verslaat Go Ahead in doelpuntrijk duel en kan zich op Rangers FC gaan richten

13-08-2022 20:49 Laatste update: 20:54

PSV heeft zaterdagavond afgerekend met Go Ahead Eagles in de Eredivisie. De club uit Deventer bood in de eerste helft goed tegenstand, maar door een vroege rode kaart konden de Eindhovenaren uitlopen. Het werd uiteindelijk een doelpuntrijk en interessant duel in Overijssel: 2-5. 

Trainer Ruud van Nistelrooij koos ervoor om onder meer Guus Til en Joey Veerman op de bank en wijzigde zijn opstelling op vier posities. Na drie minuten konden de bezoekers uit de lichtstad al juichen: Luuk de Jong zette in zijn 250ste wedstrijd voor PSV met een kopbal zijn ploeg op voorsprong. Go Ahead rechtte echter de rug en kwam binnen een kwartier op gelijke stand door Isac Lindberg. 

Go Ahead bood goed weerstand, maar moest na een half uur verder met tien man. Mats Deijl pleegde een aanslag op Richard Ledezma en mocht vroegtijdig vertrekken. De PSV'er hield een blessure over aan de overtreding en moest worden vervangen door Veerman. PSV maakte in de blessuretijd van de eerste helft goed gebruik van de ruimte en wist nog twee keer te scoren door toedoen van Xavi Simons en Armando Obispo. Daarmee gingen beide ploegen met een 1-3 stand aan de thee.

In het tweede bedrijf was wel duidelijk dat PSV de wedstrijd kon uitspelen en wisselde Van Nistelrooij enkele spelers uit voorzorg. Zo kwam Ismael Saibari binnen de lijnen voor Cody Gakpo en verliet Ibrahim Sangaré het veld voor Érick Gutièrrez. Guus Til verving Luuk de Jong. Een kwartier voor tijd tekende Simons voor zijn tweede treffer en in de slotfase wist ook Go Ahead nog een keer te scoren via Oliver Edvardsen. In de slotminuut bleef Veerman beheerst en schoof hij de 2-5 binnen.

Daarmee won PSV de strijd in Deventer uiteindelijk met 2-5 en kan er rustig worden toegeleegd naar aanstaande dinsdag. De Eindhovenaren reizen dan dan af naar het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst in de laatste voorronde van de Champions League, waarmee een ticket en ongeveer twintig miljoen euro op het spel staat. De return in Eindhoven volgt op woensdag 24 augustus. Van Bronckhorst won zaterdag eveneens in de competitie en versloeg St. Johnstone met 4-0.   

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s