United beleeft absoluut dieptepunt bij Brentford, nachtmerrie Ten Hag duurt voort

13-08-2022 20:24 Laatste update: 20:30

Manchester United heeft het tweede duel in de Premier League ook niet weten te winnen. The Red Devils werden in de eerste helft weggespeeld door Brentford en stonden bij rust met 4-0 achter. Dat was tevens de eindstand.

Manager Erik ten Hag begon met Christian Eriksen en Lisandro Martínez in de basis en zal goede hoop hebben gehad dat het duel geen herhaling zou worden van de blamage tegen Brighton. Dat bleek echter wel het geval. Na tien minuten was het Pelenda Dasilva die de Londense club op voorsprong zette. Het schot van Dasilva was meer dan houdbaar, maar doelman David de Gea beging een blunder van jewelste. Acht minuten later werd de score zelfs verdubbeld en stond De Gea weer aan de basis van de tegengoal. Eriksen werd aangespeeld, maar kon de bal niet kwijt en daar maakte Mathias Jansen dankbaar gebruik van.

Na een halfuur spelen kreeg Brentford, dat heer en meester was in het eigen stadion, een hoekschop. Ben Mee wist van dichtbij raak te koppen en de 3-0 stond op het scorebord. Vijf minuten later was de malaise compleet voor United: Brentford ontsnapte in de counter, Bryan Mbeumo kwam goed lost van zijn tegenstander en schoot raak. United stond na ruim een half uur spelen op een 4-0 achterstand en dat was ook terecht.

Na rust ging Martínez naar de kant voor Raphael Varane en kwam Tyrell Malacia binnen de lijnen voor Luke Shaw. Ook verliet Fred het veld voor Scott McTominay. United leek enigszins opgeleefd na rust en deelde enkele speldenprikjes uit, maar naast twee kopballen van Ronaldo en twee kansen voor Eriksen kwam de ploeg van Ten Hag niet in de buurt van een eretreffer. Integendeel: De Gea moest enkele keren daadkrachtig optreden om de 5-0 te voorkomen. Voor Eriksen was het duel extra pijnlijk, aangezien de Deen onlangs Brentford verruilde voor United. De oud-Ajacied werd in de slotfase gewisseld voor Donny van de Beek.

United staat na de zware nederlaag laatste in de Premier League met een doelsaldo van -6 en nul punten in de thuis. Het volgende duel is voor Ten Hag geen prettige: maandag 22 augustus wacht het Liverpool FC van Jürgen Klopp. Brentford staat na twee duels met vier punten en staat daarmee tijdelijk vierde in de Premier League.