Opstellingen

Frenkie de Jong en Memphis op de bank bij Barça in openingswedstrijd tegen Rayo

Frenkie de Jong en Memphis op de bank bij Barça in openingswedstrijd tegen Rayo

13-08-2022 20:10

FC Barcelona zal met geen enkele Nederlander in de basis starten in het openingsduel met Rayo Vallecano. Frenkie de Jong en Memphis Depay beginnen op de bank, terwijl Sergiño Dest niet eens is opgenomen in de wedstrijdselectie. 

Dat laat Barcelona via de officiële kanalen weten. Trainer Xavi Hernández heeft de boel omgegooid en geeft de voorkeur aan Pedri, Gavi en Sergio Busquets op het middenveld. Voorin is het de taak aan Robert Lewandowski, Raphinha en Ousmane Dembélé om voor de doelpunten te zorgen. 

Xavi heeft Memphis niet meer nodig en de Oranje-international wordt in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Juventus. Tottenham Hotspur meldde zich ook, maar die interesse lijkt inmiddels ietwat afgenomen. Frenkie de Jong heeft nog altijd niet de knoop doorgehakt. FC Barcelona zet de middenvelder onder druk een nieuw contract te ondertekenen met een salarismindering. Onder meer Chelsea FC en Manchester United willen de Nederlander graag inlijven. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!