Nieuws

Salcido geeft advies aan Feyenoord-aanwinst: 'Hij moet het rustig aan doen'

Salcido geeft advies aan Feyenoord-aanwinst: 'Hij moet het rustig aan doen'

13-08-2022 17:14

Santi Giménez heeft voor zijn transfer naar Feyenoord contact gehad met oud PSV-speler Carlos Salcido. De verdediger had advies voor zijn landgenoot en geniet van de transfers van Giménez en Jorge Sánchez naar de Eredivisie.

Voor zijn transfer naar Feyenoord had spits contact met Salcido, vertelde de verdediger aan ESPN. "Ik heb Chaquito verteld dat ik hoop dat de dingen goed uitpakken voor hem. Hij moet het rustig aan doen, stap voor stap. Eerst wennen aan Europa en dan misschien een volgende stap maken."

Salcido ziet de Eredivisie als een podium waar de spelers klaargestoomd kunnen worden voor het aankomend WK. "Dit geeft me zoveel blijdschap. Niet alleen omdat ze naar Nederland gaan, maar ook omdat ze de stap naar het buitenland durven te zetten en ze de kans krijgen. Dit is ook positief voor het nationale team."

De 120-voudig international is ook verheugd over de komst van Sánchez naar Amsterdam. Hij verwacht dat de back alleen maar zal groeien bij Ajax. "Zijn voetballende vermogen gaat zoveel beter worden. In het nationale elftal hebben we het moeilijk op de flanken. Bij Ajax gaat hij tijdens internationale toernooien spelen, al die wedstrijden gaan hem helpen om beter te worden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!