Transfernieuws

'Rayo Vallecano legt na wedstrijd met Barcelona clubloze Atlético-legende vast'

'Rayo Vallecano legt na wedstrijd met Barcelona clubloze Atlético-legende vast'

13-08-2022 17:15 Laatste update: 17:29

Rayo Vallecano gaat binnen de kortste keren Diego Costa inlijven. De 33-jarige spits, die sinds januari clubloos is, zal zich bij de club melden waar hij tien jaar geleden al voetbalde. 

Dat weet MARCA te melden. In 2012 speelde Costa al een half seizoen op huurbasis bij Rayo en werd mede door de spits degradatie ontlopen. Costa vertrok in 2021 bij Atlético Madrid, speelde even bij Atletico Mineiro en is nu sinds januari clubloos. Costa gaat Radamel Falcao tegenkomen bij de Spaanse club: de twee spelers kennen elkaar al van hun tijd bij Chelsea.

De Spaanse krant schrijft dat Rayo de komst van Costa na het duel met FC Barcelona bekend zal maken. De spits gaat ongeveer anderhalf miljoen euro per seizoen verdienen en dat bedrag kan door bonussen oplopen. De laatste officiële wedstrijd van Costa dateert van 12 december van het afgelopen jaar. Destijds won Atlético Mineiro de Braziliaanse beker. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!