Nieuws

'Roma titelkandidaat? Misschien als er achttien landtitels te verdelen zijn'

'Roma titelkandidaat? Misschien als er achttien landtitels te verdelen zijn'

13-08-2022 16:30 Laatste update: 17:23
1

José Mourinho ziet AS Roma niet als titelkandidaat. De Portugese trainer vindt dit namelijk zwaar overdreven omdat hij ziet dat andere ploegen veel meer uitgegeven hebben op de transfermarkt.

AS Roma haalde twee absolute topspelers deze zomer. Paulo Dybala kwam transfervrij over van Juventus en Georginio Wijnaldum vertrok op huurbasis van Parijs naar Rome. Ondanks het aantrekken van deze spelers ziet Mourinho I Giallorossi niet als titelkandidaat.  "AS Roma is alleen een titelkandidaat als er achttien landstitels te verdelen zijn," vertelde hij op de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen Salernitana. "Alleen Sampdoria en Lecce hebben minder uitgegeven."

Roma eindigde afgelopen seizoen als zesde in de competitie. Door het winnen van de Conference League lieten ze wel zien wat ze in hun mars hadden. Echter was het gat naar de top zo groot dat de oefenmeester de verwachtingen tempert. "Kampioen AC Milan en nummer twee Internazionale hadden vorig seizoen 25 en 23 punten meer dan wij en hebben zich verbeterd. Er wordt veel over ons gesproken en niet over andere teams. Lazio heeft 39 miljoen euro uitgegeven, zijn zij ook een titelkandidaat? Het verbaast me dat het niet over andere teams gaat."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!