Nieuws

Slot over mogelijk debuterende Gimenez: 'Moet nog wennen, maar scoort makkelijk'

Slot over mogelijk debuterende Gimenez: 'Moet nog wennen, maar scoort makkelijk'

13 augustus - 14:41
0

Santiago Gimenez maakt zaterdagavond mogelijk zijn debuut voor Feyenoord in De Kuip tegen sc Heerenveen. Arne Slot heeft de Mexicaanse spits opgenomen in de selectie, maar benadrukte vrijdag dat hij nog wel wat tijd nodig heeft om zich aan te passen.

Gimenez heeft twee zware weken achter de rug. "Santi (Gimenez red.) is in anderhalve week drie keer de wereld over gevlogen. Dat is niet eenvoudig, dus je merkt ook wel dat hij daar fysiek last van heeft. Tegelijkertijd moet je ook wennen aan je teamgenoten, net als andersom", aldus de oefenmeester.

In de tijd die de Mexicaan heeft gekregen tijdens de trainingen, liet hij gelijk aan zijn trainer zien waar zijn kwaliteiten liggen. "Hij laat wel zien dat hij vrij makkelijk scoort, wat voor een spits niet onbelangrijk is”, concludeerde Slot. “Maar ik zei al: we hebben deze week een aantal keer getraind en hij heeft een paar keer meegedaan. Naarmate de week vorderde voelde hij zich al comfortabeler."

Feyenoord trapt om 21.00 af tegen Heerenveen. De Rotterdammers willen het positieve resultaat van vorige week tegen Vitesse (2-5) opnieuw evenaren, terwijl de Friezen voor hun eerste overwinning zullen strijden. Zij kwamen tegen Sparta niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie