Nieuws

'Niet Flekken, maar Cillessen staat bij Oranje onder de lat tegen Noorwegen'

'Niet Flekken, maar Cillessen staat bij Oranje onder de lat tegen Noorwegen'

16-11-2021 16:14

Louis van Gaal kiest tijdens de WK-beslisser tegen Noorwegen voor Jasper Cillessen in plaats van Mark Flekken. De 32-jarige routinier kwam door een blessure van Joël Drommel bij de selectie en mag zich door afwezigheid van Justin Bijlow opmaken voor zijn rentree onder de lat, weet Voetbal International.

Dat is op z'n minst opvallend te noemen, aangezien Van Gaal op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Montenegro kenbaar maakte dat Cillessen zijn derde keeper is. "Wij hebben met Cillessen gesproken. En hem uitgelegd dat hij nummer 3 is. Op dít moment. Ik zeg het er maar weer bij; op dit moment. Bij mij kan hij ook nummer 1 zijn", stelde hij. 

Toch krijgt de ervaren goalie de kans om zich weer in Oranje te laten zien. Zijn laatste interland speelde hij op 14 oktober 2020 onder Frank de Boer. Vanaf dat moment verdween hij door blessures en een positieve coronabesmetting uit beeld, waardoor hij ook het EK verstek moest laten gaan. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!