Transfernieuws

Definitief: Feyenoord krijgt toestemming van Rapids, Basset naar Fortuna Sittard

Definitief: Feyenoord krijgt toestemming van Rapids, Basset naar Fortuna Sittard

13-08-2022 14:25

Cole Basset wordt door Feyenoord doorverhuurd aan Fortuna Sittard. De 21-jarige Amerikaan kwam het afgelopen half jaar op huurbasis uit voor de Rotterdammers die hem tijdelijk van Colorado Rapids overnamen, maar hij mag het nu gaan laten zien in Limburg.

Door de komst van Sebastian Szymanskí en Quinten Timber is het Feyenoord-middenveld overvol geraakt. Dat betekent dat de kans op speeltijd klein is voor Basset. Het ambitieuze Fortuna heeft hem nu de hand gereikt.

Om de transfer te kunnen beklinken, moest er nog wel het een en ander worden kortgesloten tussen de drie partijen. Uiteindelijk heeft het trio aan clubs zich allemaal kunnen vinden in de bedachte constructie, waarin Feyenoord de optie tot koop op Basset zal behouden. Naar verluidt is de Stadionclub al bezig met een opvolger voor de Amerikaan: Ezequiel Bullaude moet de Rotterdamse gelederen komen versterken.

Basset viel afgelopen seizoen zeven keer in in de Eredivisie voor Feyenoord. De aanvallende middenvelder mag ook international worden genoemd, aangezien hij één keer uitkwam voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!