Nieuws

'Ze willen naar Liverpool, City of Chelsea, United is niet meer het belangrijkste'

'Ze willen naar Liverpool, City of Chelsea, United is niet meer het belangrijkste'

13 augustus - 13:34
1

Ruud Gullit snapt niet waarom Manchester United telkens maar weer blijft terugdenken aan de jaren negentig. De Oranje-legende heeft zich negatief uitgelaten over het verval van de club van manager Erik ten Hag.

Met het aantrekken van Ten Hag lijkt het erop dat er een nieuwe koers gevaren gaat worden, maar toch wordt er door velen binnen de club nog veel teruggedacht aan de jaren negentig. “Ze hebben een kans laten liggen om het voetbal te veranderen. Ze leven nog in het verleden”, aldus Gullit.

“Ze praten te vaak over het team uit de jaren negentig. Als je ziet hoe sommige teams tegenwoordig spelen, dan loopt United achter. Pep Guardiola, Jürgen Klopp en Thomas Tuchel hebben veranderingen doorgevoerd en United is blijven hangen in het verleden. Louis van Gaal en José Mourinho zijn goede coaches, maar er is een nieuw tijdperk aangebroken en United is niet meegegaan met de tijd.”

Om terug op niveau te komen, wil United maar wat graag topspelers binnenhalen. Gullit snapt wel waarom dat niet echt van de grond komt. “Ze willen naar Liverpool, Manchester City of Chelsea. United is niet meer het belangrijkste team in Engeland, zoals dat wel het geval was in het tijdperk met Sir Alex Ferguson. Dat is geweest. Ze moeten hun mentaliteit veranderen”, aldus de harde realiteit die de Nederlander schetst.

Zaterdagavond neemt de ploeg van Ten Hag het op tegen Brentford FC, in het tweede Premier League-duel onder het bewind van de Nederlander. De aftrap is om 18.30 Nederlandse tijd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie