Nieuws

Mbappé verklapt top drie voor prestigieuze prijs: 'Real is Ballon d'Or-machine'

Mbappé verklapt top drie voor prestigieuze prijs: 'Real is Ballon d'Or-machine'

13-08-2022 12:32 Laatste update: 13:15

Kylian Mbappe ziet zichzelf als een van de favorieten voor de Ballon D’or. In gesprek met L’Équipe geeft hij zijn podium aan, waar plek is voor drie aanvallers waaronder twee Fransen.

France Football maakte deze week de shortlist bekend met daarop de genomineerden voor de Ballon d’OR. Waar Virgil van Dijk de enige Nederlander op de lijst is, zijn er maar liefst vier Fransen genomineerd. Op de lijst schitteren twee grootheden door afwezigheid: Lionel Messi en Neymar hebben de cut niet gehaald. 

Voor Mbappé - teamgenoot van het duo bij Paris Saint-Germain - is uiteraard wel plaats. De pijlsnelle buitenspeler verklapt dat hij landgenoot Karim Benzema op nummer één heeft gezet. Dat komt mede door de winst van de Champions League. "Real is een Ballon d'Or-machine, dat moeten we toegeven. De spelers weten wat er speelt, maar het belangrijkste zijn de prestaties op het veld," aldus Mbappe. Op nummer twee zet de Fransman zichzelf. Zijn top drie sluit hij af met de van Liverpool naar Bayern München vertrokken Sadio Mané.

Hoewel de aanvaller van PSG zich niet als favoriet ziet, is hij vastberaden over het ooit in ontvangst nemen van de prestigieuze prijs. “Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik ooit de titel in Parijs kan winnen." De uitreiking van de verkiezing vindt plaatst op 17 oktober in Parijs.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!