Nieuws

Vier van de vijf nieuwelingen zijn erbij, Dest ontbreekt bij Barça tegen Vallecano

Vier van de vijf nieuwelingen zijn erbij, Dest ontbreekt bij Barça tegen Vallecano

13-08-2022 14:07 Laatste update: 14:12

FC Barcelona heeft de wedstrijdselectie bekend gemaakt voor het duel tegen Rayo Vallecano. Waar onder andere wel plek is voor aanwinsten Robert Lewandowski, Franck Kessié, Raphinha en Andreas Christensen, valt Jules Koundé definitief buiten de boot. Dat geldt ook voor Sergiño Dest, die is gepasseerd door trainer Xavi Hernández. 

Eerder meldde The Athletic al dat Barça vier van de vijf zomeraanwinsten naar alle waarschijnlijkheid ingeschreven konden worden. Door de financiële problemen lukt het Barcelona alleen niet om ook de vijfde speler op de lijst te krijgen, waardoor Koundé de wedstrijd vanaf de tribune zal moeten bekijken. 

Naast Koundé moet ook Dest het doen met een plek op de tribune. De rechtsback die de Amerikaanse nationaliteit draagt is gepasseerd door zijn trainer. Volgens Diario Sport ziet Xavi het niet echt in hem zitten. De Spaanse oefenmeester zou zelfs hebben aangegeven dat hij verhuurd mag worden. Manchester United wordt genoemd als mogelijke club. 

Koundé zit nu in de wachtkamer totdat er ruimte vrijkomt in het salarishuis van de Blaugranas. Gerard Piqué zou naar verluidt bereid zijn om in te leveren op zijn salaris, waardoor het inschrijven van de voormalig Sevilla-verdediger kan worden afgerond. Het is niet de eerste keer dat de Spanjaard instemt met salarisverlaging, afgelopen seizoen deed hij de club ook al een offer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!