Nieuws

'Willian vertrekt na bedreigingen uit Brazilië: Premier League-rentree aanstaande'

'Willian vertrekt na bedreigingen uit Brazilië: Premier League-rentree aanstaande'

13-08-2022 10:15

Voormalig Premier League-sensatie Willian doet de deur achter zich dicht bij Corinthians. De 34-jarige verfijnde aanvaller gaat zij heil elders zoeken nadat hij en zijn familie zijn lastiggevallen door supporters.

Een jaar geleden vertrok Willian terug naar zijn vaderland om voor Corinthians te gaan spelen. De Braziliaan tekende een contract tot 2023, maar daar komt nu vroegtijdig een einde aan. Willian en de club gaan op goede voet uit elkaar.

De zeventigvoudig international geeft tekst en uitleg bij Globe Esporte. “Ik ben niet teruggekeerd naar Brazilië om bedreigd te worden. Als Corinthians verloor of ik niet goed speelde, dan ontving mijn familie doodsbedreigingen en scheldkanonnades via social media. Eerst richten ze zich op mijn vrouw en dochters en na een tijdje werden ook mijn vader en zus bestookt met berichten.”

Een terugkeer naar Europa ligt op de loer. Willian heeft naam gemaakt binnen ons continent, met name met zijn spel bij Chelsea en Arsenal. Door Engelse media wordt er wederom een Londense club aan hem worden gelinkt: Fulham zou zijn nieuwe thuisbasis kunnen worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!