Nieuws

Directeur PEC: 'Hoop dat vertrek Langeler voor schokeffect zorgt'

Directeur PEC: 'Hoop dat vertrek Langeler voor schokeffect zorgt'

16-11-2021 15:32

PEC Zwolle werd verrast door de mededeling van Art Langeler dat hij opstapt als trainer van de Blauwvingers. Directeur Marcel Boudesteyn erkent evenwel dat de coach onder druk was komen te staan als de resultaten nog veel langer zouden uitblijven.

Boudesteyn vertelt in gesprek met RTV Oost dat Langeler wellicht de wacht was aangezet. "Iedereen weet hoe de voetballerij werkt. Als je staat waar wij staan, staat altijd de positie van de trainer onder druk. Hij heeft gekozen om door de voordeur weg te gaan. Het besluit nu zelf te nemen in plaats van af te wachten. Als de resultaten zo blijven had het misschien een andere kant op kunnen gaan."

De 51-jarige oefenmeester liet maandagavond aan de directeur weten dat hij zichzelf niet de juiste man achtte om het tij bij PEC te keren. Boudesteyn gaat in op de penibele situatie waarin de Overijsselse club zich bevindt: "Er is een gezegde, ziek is nog niet dood en zo sta ik er ook in. We gaan proberen een goede vervanger te zoeken en ons vanuit deze situatie terug te knokken."

Met een schamele vier punten bungelt PEC troosteloos onderaan de ranglijst van de Eredivisie. De achterstand op de veilige vijftiende plaats bedraagt momenteel zeven punten, met nog 24 wedstrijden te gaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!