PEC overtuigt en is koploper in Keuken Kampioen Divisie, Willem II verliest weer

12-08-2022 22:00 Laatste update: 22:09

PEC Zwolle en Willem II zijn op dezelfde voet verder gegaan in de tweede speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. De Zwollenaren laten tot nu toe goede dingen zien en ook Telstar moest daar aan geloven. In Tilburg zijn de druiven zuur en werd voor de tweede keer op rij, dit keer in de slotseconde, verloren.

Telstar - PEC Zwolle 0-5

PEC begon als favoriet aan het duel met Telstar en dat was vanaf de aftrap te zien. De thuisploeg stak een hart onder de riem voor oud-speler Donny van Iperen, die op de intensive care ligt in Moldavië en zaterdag terugvliegt naar Nederland. Op sportief gebied kon Telstar op de vrijdagavond echter weinig betekenen en de Blauwvingers kwamen na twee minuten op voorsprong door Chardi Landu. Binnen tien minuten stond de teller al op 0-2 door toedoen van Apostolos Vellios.

De bezoekers gooien na ruim een halfuur spelen de wedstrijd op slot. Landu tekende met zijn tweede treffer van de avond voor de 0-3, waarmee de wedstrijd was gespeeld. Luis Görlich en Thomas van den Belt zorgden voor de einduitslag van 0-5, waardoor de Zwollenaren ook flink aan het doelsaldo werken. PEC is na twee speelronden de onbetwiste koploper in de Keuken Kampioen Divisie met een doelsaldo van plus zes en zes punten uit twee duels.

FC Eindhoven - Willem II 2-1

Willem II speelde in het eerste duel van het nieuwe seizoen gelijk met Jong PSV en trad vrijdag aan tegen FC Eindhoven. De Tilburgers kwamen na ruim twintig minuten op achterstand. Evan Rottier tekende voor de openingstreffer van de Eiindhovenaren. Willem II ging lange tijd op zoek naar de gelijkmaker en kreeg een kwartier voor tijd loon naar werken: Daniel Crowley zorgde voor de 1-1. In de slotseconde ging het alsnog mis voor de bezoekers. Pjotr Kestens bekroonde zichzelf tot matchwinner door in de 95ste minuut voor de winnende treffer te zorgen.

Door de teleurstellende nederlaag staat Willem II na twee speelronden op de elfde plaats, die wordt gedeeld met Jong Ajax en Telstar. FC Eindhoven is vooralsnog foutloos en is op basis van doelsaldo op de vierde plaats van de KKD te vinden.