Reactie

'Juventus en Raiola onderhandelen over lagere afkoopsom in contract De Ligt'

'Juventus en Raiola onderhandelen over lagere afkoopsom in contract De Ligt'

16-11-2021 15:39

Matthijs de Ligt is het onderwerp van gesprek in Italië. Tuttosport schermt met informatie over een mogelijke contractverlenging van de Nederlander bij Juventus, met een opmerkelijk achterliggend motief.

De Ligt staat vanavond, als vervanger van de geblesseerd afgehaakte Stefan de Vrij, in de basis in de allesbelissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Op de achtergrond speelt een contractverlenging, die gepaard gaat met een lagere ontsnappingsclausule.

In de huidige verbintenis van De Ligt, die loopt tot medio 2024, is de vertreksom op 150 miljoen euro bepaald. Mino Raiola heeft de afgelopen dagen onderhandeld met Juventus om het contract open te breken en de afgesproken transfersom te verlagen. Op deze wijze lijkt de zaakwaarnemer De Ligt aankomende zomer in de etalage te willen zetten voor andere buitenlandse topclubs. 

De Ligt schippert dit seizoen tussen bank en basis. De heftige kritiek uit zijn beginperiode bij Juventus is inmiddels verstomd. Desalniettemin kiest trainer Massimiliano Allegri vaak voor het ervaren Italiaanse centrale duo Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!