Nieuws

'Frenkie zit bij Barça en niet meer dan dat, de markt is nog steeds open'

'Frenkie zit bij Barça en niet meer dan dat, de markt is nog steeds open'

12-08-2022 19:00

Xavi heeft zich in aanloop naar het treffen met Rayo Vallecano uitgelaten over de situatie rondom Frenkie de Jong. De trainer van FC Barcelona hoopt op een langer verblijf van de Oranje-international, maar weet dat deadline day nog ver is.

FC Barcelona speelt komende zaterdag het eerste Primera División-duel van het seizoen en hoopt daar de goede voorbereiding een vervolg te geven. De Jong zat echter vaker dan hem lief was op de bank en speelde veel in de verdediging. "Frenkie is erg belangrijk voor mij", laat de oud-middenvelder weten tijdens het persmoment. "Hij zit in het team en niet meer dan dat. We moeten het tot 31 augustus bekijken. Tot dan is de markt open. We weten van veel spelers nog niet wat er gebeurd in deze transferperiode", weet Xavi.

"Ik heb de spelers die ik niet nodig heb al gesproken", benadrukt de oud-spelverdeler van de Catalanen. "Ze weten dat ze niet nodig zijn en dat ze niet zullen spelen", sluit Xavi standvastig af. Frenkie wordt al maanden in verband gebracht met een vertrek bij Barça. De Catalanen hopen dat de middenvelder een nieuwe contract tekent met een minder hoog salaris, terwijl Frenkie nog miljoenen te goed heeft van de club. Manchester United en Chelsea lijken de voornaamste kandidaten mocht de spelverdeler tóch beslissen om te vertrekken.

Komende zaterdag speelt Barcelona om 21.00 uur tegen Vallecano. De wedstrijd vindt plaats in het eigen Camp Nou Spotify.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!