Transfernieuws

'Ook bij AZ was Stengs uit vorm, je kan je afvragen of PSV dat moet willen'

'Ook bij AZ was Stengs uit vorm, je kan je afvragen of PSV dat moet willen'

12-08-2022 16:21

PSV is door de langdurige uitschakeling van Noni Madueke naarstig op zoek naar een vervanger. Sindsdien wordt er in voetbalminnend Nederland fanatiek gememoreerd over een mogelijke aanwinst voor de Eindhovenaren, zo ook bij #DoneDeal de Podcast van VoetbalPrimeur. De redacteurs van het medium denken onder meer aan oud-AZ'er Calvin Stengs, die zijn draai nog niet gevonden heeft bij OGC Nice.

"Natuurlijk wel een leuke optie", aldus host Emile van de Sande. "Qua kwaliteit is het een goede speler natuurlijk", aldus adjunct-hoofdredacteur Ruben Winkels, die betwijfelt of Stengs openstaat voor een terugkeer naar Nederland. "Ik kan me alleen niet voorstellen dat hij daarvoor te proppen is. Vorige week stond hij in de basis. Hij wilde voor zijn kans gaan. Daarom stond hij een maand geleden ook niet open voor Feyenoord. Ik zie het niet gebeuren."

Mocht PSV zich na het tweeluik tegen Rangers FC plaatsen voor de Champions League, is het een ander verhaal volgens Winkels. "Stel het gaat weer niet lopen en hij dreigt buiten de basis te vallen bij Nice en PSV plaatst zich voor de Champions League, dan zou het zeker kunnen."

Redacteur Nordin ’t Hart denkt dat een stap naar PSV sowieso goed zou zijn voor de rechtsbuiten. "Voor Stengs zelf is het geen gek idee. Hij rendeert niet bij Nice. Ik heb een stukje gezien tegen Toulouse afgelopen weekend. Toen kwam hij ook niet bijzonder voor de dag. Vorig seizoen was hij ook niet productief, géén assists, géén goals. Ik denk dat hij zijn vorm bij PSV sneller kan herpakken."

De tweede vraag is of PSV een buitenspeler uit vorm wel moet aantrekken. "Ook bij AZ was hij zijn laatste jaar niet in vorm, het is een beetje een vreemde ontwikkeling", aldus Winkels. "Je kan je afvragen of PSV het moet willen", vult Van de Sande hem aan. "Zoiets moet pas in de laatste weken van de transferwindow gebeuren. Dan vallen de beslissingen over spelers en weten ze waar ze aan toe zijn. Dan kunnen dat soort dingen op zijn plek vallen", sluit Winkels af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!