Nieuws

Ten Hag geheimzinnig op de persconferentie over mogelijke basisplaats Ronaldo

Ten Hag geheimzinnig op de persconferentie over mogelijke basisplaats Ronaldo

12-08-2022 15:12

Manchester United zal zich aankomende zaterdag tegen Brentford FC willen revancheren voor de misstap tegen Brighton & Hove Albion. Of de ploeg van Erik ten Hag dat gaat doen met Cristiano Ronaldo in de basis, is de grote vraag.

Dat Ten Hag direct onder druk staat, is duidelijk. “Ik weet dat er altijd druk is, dat we elke wedstrijd moeten winnen”, aldus de manager, die naar eigen zeggen alles uit de kast haalt om succes te bewerkstelligen. “Ik ken de fans en weet dat iedereen verwacht dat Manchester United elke wedstrijd zal winnen. Daar hebben we mee te maken en het enige wat ik kan doen is het team dit weekend zo goed mogelijk voorbereiden.”

Het winnen van wedstrijden zal moeten gaan gebeuren tegen Brentford. De club uit Londen begon het Premier League-seizoen met een gelijkspel tegen Leicester City. Ten Hag is op zijn hoede. “Elke wedstrijd is moeilijk. Het is echt een goede ploeg, net als Brighton vorige week. Het team en de manager zijn al geruime tijd bij elkaar, de club heeft ook een goede structuur. Maar we moeten winnen.”

Of Ronaldo aan de aftrap gaat verschijnen, is nog een groot geheim. “Hij heeft een goede trainingsweek achter de rug. Afgelopen weekend speelde hij iets langer dan een half uur, waardoor hij nu twee halve wedstrijden gespeeld heeft. Of dat voldoende is voor een plek in de basis zullen we morgen zien. Het is mijn beslissing, en die houd ik nog even voor me.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!