Nieuws

FC Groningen doet grote investering en tikt zes miljoen euro af

FC Groningen doet grote investering en tikt zes miljoen euro af

16-11-2021 14:36 Laatste update: 14:38

FC Groningen heeft een lening van zes miljoen euro in één keer afbetaald. Door dit bedrag over te maken naar de 'Stichting Vrienden van FC Groningen' zet de Trots van het Noorden een nieuwe stap in het financieel gezonder maken van de club. 

Het investeringsfonds speelde een prominente rol bij de komst van spelers zoals Luis Suárez en Ritsu Doan. De stichting vulde het bedrag aan dat FC Groningen tekort kwam om grote transfers mogelijk te maken. Bij de verkoop van beide spelers toucheerden de investeerders vervolgens liefst 22 procent van de transfersom.

Door niet langer een betalingsverplichting te hebben aan een derde partij bij uitgaande transfers, hoopt FC Groningen op termijn meer geld in kas te houden. In gesprek met RTV Noord geeft algemeen directeur Wouter Gudde het volgende aan: "Wij zijn ervan overtuigd dat transfers het belangrijkste verdienmodel voor de club worden. Daarom was het voor ons belangrijk om transfers zo schoon mogelijk te krijgen."

Op termijn denkt Gudde dat dit besluit zijn vruchten af zal werpen. "Waar we uiteindelijk naartoe moeten, is dat we niet elk jaar vier of vijf sterkhouders kwijtraken. Dat moeten er één, twee of heel misschien drie zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!