Transfernieuws

Laporta blijft maar aandelen verkopen: Barcelona haalt gigantische smak geld op

Laporta blijft maar aandelen verkopen: Barcelona haalt gigantische smak geld op

12-08-2022 12:26
1

FC Barcelona heeft opnieuw een grootschalige financiële injectie binnengehaald, meldt de club via de website. De Spanjaarden verkopen voor een smak geld opnieuw een fors gedeelte van Barça Studios.

Het audiovisuele productiebedrijf Orpheus Media heeft zich verzekerd van 24,5 procent van de aandelen in Barça Studios. Daarvoor telt het honderd miljoen euro neer. Eerder verkocht president Joan Laporta al een fors aandelenpakket van het bedrijf aan Socios.com.

Barcelona laat weten dat de Algemene Vergadering gaf op 23 oktober verleden jaar al toestemming voor de verkoop van het pakket. 'Met deze investering tonen de strategische partners in Barça Studios vertrouwen in de waarde van het project en de toekomst van digitale content in de sportwereld', aldus de Blaugranas in het statement.

Het is nog niet duidelijk of deze investering direct betekent dat Barcelona de aankopen voor het nieuwe seizoen in kan schrijven. Op zaterdag wordt het seizoen afgetrapt met een wedstrijd tegen Rayo Vallecano. Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Koundé, Franck Kessié en Andreas Christensen zijn nog altijd niet ingeschreven wegens de financiële problemen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!