Transfernieuws

Dalmau keert Nederland na vier jaar de rug toe en tekent contract in Spanje

Dalmau keert Nederland na vier jaar de rug toe en tekent contract in Spanje

12-08-2022 12:14 Laatste update: 12:19

Adrián Dalmau heeft een contract ondertekend bij Alcorcón op het tweede niveau van Spanje, meldt de club via de officiële kanalen. Zodoende komt er voor de 28-jarige Spanjaard een einde aan een vierjarig verblijf in de Eredivisie.

Bij Sparta kwam de spits niet langer voor in de plannen van Maurice Steijn en werd contractontbinding overeengekomen. Na indruk te hebben gemaakt in het shirt van Heracles Almelo sloeg FC Utrecht in 2019 toe. In de Domstad kwam hij amper uit de verf en ook het afgelopen half jaar wist Dalmau geen potten te breken op Spangen.

Ondanks interesse van NEC lag zijn voorkeur bij een terugkeer naar Spanje. De teller stokt uiteindelijk voor Dalmau op 78 Eredivisie-duels, 29 doelpunten en vijf assists. Eerder kwam hij uit voor CD Numancia, RCD Mallorca, Rayo Vallecano, Espanyol en Villarreal. In 2012 begon hij aan zijn zwerftocht toen hij de jeugdopleiding van Real Madrid verliet.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!