Transfernieuws

'Feyenoord klopt bij Anderlecht aan voor oude Eredivisie-bekende Wellenreuther'

'Feyenoord klopt bij Anderlecht aan voor oude Eredivisie-bekende Wellenreuther'

12-08-2022 11:25 Laatste update: 11:27

Feyenoord is bezig om Timon Wellenreuther naar De Kuip te halen, meldt het doorgaans goed geïnformeerde 1908. De doelman staat momenteel nog tot medio 2024 onder contract bij RCS Anderlecht.

Tegenover de mogelijke komst van Wellenreuther naar Rotterdam, staat het tijdelijke afscheid van Thijs Jansen. De twintigjarige doelman is in gesprek over een nieuw contract en staat op de nominatie om aan TOP Oss te worden verhuurd. 

Bij Anderlecht hoeft de Duitse doelman niet op veel speelminuten te rekenen. Wellenreuther kwam in de afgelopen jaren veelvuldig uit in de Eredivisie. In 2017 lijfde Willem II hem transfervrij in. Destijds kwam de keeper over van Schalke 04. In 2020 volgde de overstap naar België, maar daar wist hij geen potten te preken. 

In het afgelopen seizoen werd Wellenreuther verhuurd door Anderlecht en keerde hij terug bij de Tricolores. Tot dusver staat de teller op honderd Eredivisie-duels. Bij Feyenoord zal de 26-jarige sluitpost als stand-in voor Justin Bijlow gaan fungeren. Ofir Marciano maakte in het afgelopen seizoen een weifelende indruk toen hij de Oranje-international verving.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!