Nieuws

Spelers Servië laat zich van beste kant zien: donatie van één miljoen euro

Spelers Servië laat zich van beste kant zien: donatie van één miljoen euro

16-11-2021 12:18 Laatste update: 14:02

De spelers van Servië doneren het geldbedrag dat zij ontvingen voor het bereiken van het WK aan een goed doel. De premie van één miljoen euro komt ten goede aan zieke kinderen.

Aleksander Vucic, de president van Servië, had de spelers een beloning van één miljoen euro in het vooruitzicht gesteld bij directe plaatsing voor het WK. Nadat de voetbalbond maandag het geld had ontvangen, besloten de spelers het bedrag direct te doneren aan zieke kinderen die in afwachting zijn van medische behandeling. Met dit warme gebaar gaven de spelers van Servië de overwinning op Portugal van zondagavond, nog wat extra cachet.

Met een bekeken kopbal, op aangeven van Ajax-captain Dusan Tadic, verschalkte Aleksandar Mitrovic afgelopen zondagavond de Portugese doelman Rui Patrício in de slotfase van de wedstrijd Portugal - Servië. Door deze treffer gingen de Serviërs er met de volle buit vandoor: 1-2. Dankzij deze gigantische stunt plaatste Servië zich, net als in 2018, voor het WK en dompelde het Portugal in rouw. Voor Portugal, EK-winnaar in 2016, wachten nu de play-offs om alsnog een WK-ticket te veroveren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!